Serbia

Pomozite, jer nije njen greh što je rođena kao mešanac

AAEAAQAAAAAAAAcyAAAAJDU3N2I4MmZlLTQxMTUtNDhiZC04YzU3LTZlZDBhYWJhMzc0NQ

Sedela je pored jedne od trafika na autobuskoj stanici, mršava i pregladnela, iščekujući da joj neko od prolaznika baci komad hrane koju su kupovali u ‘Pljeskarnici’ koja se nalazila tik uz trafiku.

Kupila sam par pljeskavica. Htedoh da joj dam da ih pojede. Ali, kad sam joj prišla, umesto da uzme hranu iz moje pružene ruke, ona se još više zgrčIla, puštajući neki tih, jedva čujan cijuk. Srce mi se slomilo.

Iako sam znala da nemam mogućnosti da je zadržim, nisam mogla samo da okrenem leđa I odem. Nekako sam uspela da je ubacim u kola I dovedem svojoj kući

Odmah sutradan sam započela sa realizacijom plana da joj nađem dom.

  • Zvala sam sva moguća udruženja za zaštitu I udomlljavanje pasa za koja sam saznala da postoje u Beogradu – Niko mi se nije javljao na izlistane brojeve telefona.
  • Slala im email-ove – Dobila sam samo jedan odgovor: “… Kapaciteti su nam prepunjeni… Teško ćete je udomiti, mešanac je. U poslednje vreme svi traže samo male I rasne pse…”
  • Obijala vrata I šireg I užeg komšiluka – “Mešanac, kažete?! Ah, ne, hvala. Najverovatnije ćemo kupiti nekog rasnog psa”
  • Angažovala dvoje omladinaca iz komšiluka (da zarade novac za džeparac) – Podelili smo 400-500 flajera po poštanskim sandučićima, kačili ih na brisače od kola …  Dobila sam oko 10-15 poziva, od kojih je većina tekla ovako: “Držite li I rasne pse? Nemate uzgajivačnicu?! Udomljavate samo tog mešanca? A, onda, ništa. Hvala”.

“Mešanac, mešanac, mešanac…”, zvonili su mi u glavi svi ti komentari, dok sam posmatrala to predivno biće koje je, sklonjeno sa ulice, spavalo mirnim snom na svojoj prostirci.

POMOZITE!

Pomozite da Maza nadje sigurnost i dom.

Maza ce Vam pruziti istu ljubav, kao I da je rasan pas.

Nije njen greh sto se rodila kao mešanac.

Ako zelite da udomite Mazu:

 

 Kako zbog svojih obaveza nisam sigurna još koliko dugo ću moći da se brinem o Mazi, ovo je jako hitno, te ne zamerite što koristim LinkedIn kao Facebook

Ako Vi lično ne možete da usvojite Mazu, bila bih Vam zahvalna da ovo podelite sa Vašim kontaktima na društvenim mrežama.

Budimo humani, kakvi zapravo I jesmo, jer smo UVEK pomagali u nevolji. Pomozimo i sad!

Advertisements